> Algemene informatie

Algemene informatie

Meer kans op de arbeidsmarkt!

Welke opleiding, welk beroep?

Een nieuwe stap in je loopbaan begint met oriënteren op de mogelijkheden. Wat ben ik voor type? Welk werk past bij mij? Pas als je weet wat je wilt en kunt, wat mogelijk geschikte beroepen inhouden en wat de arbeidsperspectieven zijn, kun je een goede keuze maken.
Er zijn veel tests en hulpmiddelen om je te helpen bij het kiezen van een opleiding of beroepsrichting.

Deze vind je bijvoorbeeld op Werk.nl of op lerenenwerken.nl

Het Servicepunt Leren en Werken regio Eindhoven helpt je de stap naar de arbeidsmarkt makkelijker te maken. Daarvoor bieden wij o.a.:

  • Scholingsadvies
  • Loopbaanadvies
  • Informatie over EVC (Eerder Verworven Competenties)
  • Hulp bij het zoeken naar een BBL plek
  • Competentietesten Zie hiervoor
  • Tips voor je cv en sollicitatiebrief Zie ook
  • Tips over het zoeken naar een vacature

Wij starten regelmatig (zij-instroom) projecten, waarin kandidaten in een verkort BBL traject worden opgeleid tot bijvoorbeeld Logistiekmedewerker of Procesoperator. Meestal zijn dit projecten op niveau 2. Daarnaast hebben wij ook geregeld kortere projecten waar kandidaten d.m.v. een korte opleiding worden opgeleid tot bijvoorbeeld Lasser of (specialistisch)schoonmaker. Deze laatste zijn meestal met een baangarantie.

Zodra wij een project gaan starten staat dit vermeld op de pagina "Projecten".

Ontwikkeladvies vijfenveertigplussers

Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan (ongeacht hun beroep) in aanmerking komen voor de subsidieregeling Ontwikkeladvies vijfenveertigplussers.  Het ontwikkeladviestraject moet bestaan uit:
- minimaal 4 uur aan individuele begeleiding; of
- minimaal 3 uur aan individuele begeleiding én 2 uur aan groepsbijeenkomst.

Kijk op Hoe werkt Nederland? voor tips om te zoeken naar een gecertificeerd loopbaanadviseur in de buurt.

Werknemers en werkzoekenden (minder dan 6 maanden werkloos) met interesse in de Bouw en Infra kunnen kostenloos gebruik maken van Mijn loopbaancoach.

Noloc.nl: hier vind je op woonplaats/regio gecertificeerde en geregistreerde loopbaanadviseurs (aangesloten bij de branchevereniging).

Let op!

Je kunt bij ons terecht met vragen over leren en werken. M.u.v. onze projecten bieden wij geen kant en klare leerwerktrajecten aan.

Kom je er niet uit of wil je graag dat iemand meedenkt? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan met een van onze adviseurs.

Neem contact met ons op