> BBL Opleiding KOK niveau 2

BBL Opleiding KOK niveau 2

Basisinformatie

Type traject: 
BBL MBO 2 niveau
Functieomschrijving: 

Je hebt een passie voor koken en wilt er ook graag jouw werk van maken? Dan is deze koksopleiding misschien iets voor jou!

Leren en Werken regio Eindhoven start in samenwerking met het Summa College en Gemeente Eindhoven een opleiding voor (basis) Kok. Deze opleiding is bedoeld voor jongeren zonder startkwalificatie of mensen met een PW / WW uitkering uit de arbeidsmarkt regio Eindhoven. Deze opleiding biedt je de kans om een diploma op MBO2 niveau te halen en om in een kansrijke sector (weer) aan het werk te gaan.  

Aanbieder: 
Leren en Werken regio Eindhoven
Situatie van doelgroep: 
Werkend
Scholier
Voortijdig schoolverlater
WAJONG
Participatiewet
WW
NUG (Niet-UitkeringsGerechtigde)
Starter
Regio: 
Eindhoven

Dienstverband

Meer informatie: 

Werken als Kok

Als kok kun je bij verschillende bedrijven of instellingen gaan werken. Je kunt bijvoorbeeld kok worden in een ziekenhuis, restaurant, verpleeghuis, bedrijfskeuken of een hotel maar ook op een cruiseschip of in een discotheek.

Jij houdt van….

dingen uitproberen / gezelligheid / handen uit de mouwen steken / koken en bakken / mensen laten genieten / samenwerken / voeding en gezondheid / wisselende werktijden

Wat ga je leren?

Je moet alles weten van het werk in de keuken. Je leert snijden, hakken, frituren, bakken, koken, mengen en roken. In totaal wel 120 kooktechnieken! Als je de basis beheerst, kun je je creativiteit gebruiken om de lekkerste en mooiste gerechten te maken. Je leert hoe je verse ingrediënten goed bewaart en hoe je jouw werk voorbereidt. Je leert ook hoe je schoonmaakt, zodat je altijd in een hygiënische keuken werkt.

Duur van de opleiding en instroommogelijkheden

Elke 10 weken start er een nieuwe groep, er zijn dus meerdere instroommogelijkheden. De opleidingsduur ligt tussen de 1 en 2 jaar. Dit is afhankelijk van jouw tempo en een eventuele vooropleiding. Het is een BBL opleiding , d.w.z. dat je 4 dagen gaat werken en 1 dag naar school gaat. Voor de dagen dat je werkt ontvang je natuurlijk een salaris.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

  • Mensen met een PW (voorheen WWB) of een WW uitkering uit de arbeidsmarkt regio Eindhoven vanaf 18 jaar (er is geen leeftijdsgrens)

Heb je interesse?

Stuur je cv naar eindhoven@lerenenwerken.nl of bel naar 06 52 76 35 61

Download eventueel de flyer hieronder...

Bestand:  PDF icon Horeca BBL carrousel.pdf