> Opleiding Logistiek medewerker niveau 2

Opleiding Logistiek medewerker niveau 2

Basisinformatie

Type traject: 
BBL op MBO 2 niveau
Functieomschrijving: 

September 2019 starten we weer met een Logistiek project, waarin we super gemotiveerde kandidaten via een leerwerktraject (BBL) gaan opleiden tot Logistiek Medewerker op MBO 2 niveau. Indien je als kandidaat voldoet aan de voorwaarden wordt de opleiding voor jou betaald!

Aanbieder: 
Servicepunt Leren en Werken regio Eindhoven
Situatie van doelgroep: 
Werkend
Scholier
Voortijdig schoolverlater
Participatiewet
WW
NUG (Niet-UitkeringsGerechtigde)
Starter
Regio: 
Eindhoven
Einddatum: 
01/10/2019

Opleidingstraject

Naam opleider: 
Summa College
Naam opleiding: 
Logistiek Medewerker
Soort diploma: 
MBO niveau 2

Dienstverband

Duur dienstverband: 
Voor de duur van de opleiding
Meer informatie: 

Wat leer je?

Veiligheid en milieu

De goederenstroom verschilt per bedrijf. De ene keer werk je met onschuldige goederen zoals speelgoed, de andere keer gevaarlijke stoffen of verse producten. Daarom is het van belang dat je weet hoe je daarmee omgaat. Het inpakken is per soort anders en je staat daarbij stil bij het milieu; teveel verpakkingsmateriaal is onnodig.

Heftruck of reachtruck

In het magazijn worden spullen de hele dag verplaatst. Het ene product komt binnen, terwijl het andere juist de deur uit gaat. Soms is het geen probleem om wat dozen met de hand te versjouwen. Maar het is vaak praktischer als je met een heftruck of reachtruck rijdt. Heftruck of reachtruck  rijden is een vak apart; je krijgt de mogelijkheid dit tijdens je studie te leren en je behaalt hiervoor een certificaat.

Administratie

Er zijn dagelijks erg veel afhandelingen in een magazijn. Daarom is het van belang dat deze goederenstroom netjes wordt bijgehouden. Wat is er weg en wat komt er terug? Je leert hoe je zo’n goederenstroom op een logische wijze administreert, zowel met de computer als met de hand

Wil je meer weten over dit beroep en de mogelijkheden, kijk dan hier

Hoe ziet het project eruit?

We bekijken of je geschikt bent voor de opleiding en het beroep d.m.v. een intakegesprek en het maken van een test. Als je geschikt bent bevonden, gaan we je matchen met een leerbedrijf. Wij zorgen voor de leerwerkplekken, je hoeft dit niet zelf te doen.

Als alles goed verloopt, starten we in september 2019 met het leerwerktraject. Dat wil zeggen, dat je 4 dagen per week bij het bedrijf werkt en één dag per week naar school gaat. Je zit dan samen met de andere deelnemers in één klas. Tijdens de opleiding krijg je begeleiding van onze personal coach.

Voor de dagen dat je werkt ontvang je natuurlijk een salaris.

Dit leerwerktraject rond je het traject af met een erkend diploma op niveau 2.

Wat zijn de voorwaarden voor deelname?

  • Je bent gemotiveerd!
  • Je bent tussen 18 en 28 jaar en woont in de arbeidsmarktregio Eindhoven*
  • Je hebt in principe géén startkwalificatie (een diploma op MBO niveau 2)
  • Of je hebt een uitkering

* Onder deze regio vallen de volgende gemeenten: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

Interesse?

Mail een korte motivatie en je cv naar eindhoven@lerenenwerken.nl